Home

Achtergrond 248 x bekeken

Zes Nederlandse toeristen dood door busongeval

Zes Nederlandse toeristen zijn donderdagavond laat om het leven gekomen door een ongeval met een bus in het noordoosten van Spanje.

Het ongeval gebeurde om dertien minuten over elf op tolweg C-32 ter hoogte van het dorp San Pol de Mar, tussen Barcelona en de badplaats Lloret de Mar.

De bus met 65 passagiers, op de chauffeur na allemaal Nederlanders, was op de terugreis van een excursie naar Barcelona en op weg naar Blanes en Lloret de Mar. De meeste Nederlanders die in de bus zaten, hadden hun vakantie geboekt bij een van de merken van het Rotterdamse bedrijf Sundio Group: Sunweb, Jiba en Evenements Reizen.

Bij het verlaten van de snelweg raakte het voertuig van de weg en kantelde. Bij het ongeval waren ook een vrachtwagen en twee personenauto's betrokken. Uit een blaastest van de politie bleek dat de chauffeur niet gedronken had. Behalve de doden raakten 42 mensen licht- tot zwaargewond. Zij zijn overgebracht naar ziekenhuizen in onder meer Calella, Mataró, Badalona en Gerona.

De bus was voor de excursie ingehuurd bij de Spaanse busonderneming Plenacosta. Het voertuig is twee jaar oud en zou voldoen aan alle veiligheidseisen.

Alarmdienst SOS International heeft drie teams naar Spanje gestuurd om de slachtoffers bij te staan. Ieder team bestaat uit een arts, een verpleegkundige en een hulpverlener. De bij het ongeval betrokken organisaties hebben een informatienummer voor het publiek geopend: 0800-0990099.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.