Home

Achtergrond 174 x bekeken 2 reacties

Zeldzame vlinder rukt op naar het noorden

De zeldzame grote weerschijnvlinder rukt op naar het noorden van Nederland.

Oorspronkelijk werd het beestje in Noord-Brabant en Twente waargenomen. Dit jaar blijkt de vlinder in groten getale voor te komen in Friesland, andere delen van Overijssel en de Noordoostpolder. De Vlinderstichting berichtte woensdag over een 'spectaculaire populatie' in de Lindevallei in Friesland.

De grote weerschijnvlinder houdt van vochtige loofbossen waar tussen de bomen open plekken zijn. Op het eerste oog is het insect een onopvallende bruine vlinder. Maar het mannetje kleurt blauw zodra de zon erop schijnt. Anders dan de meeste vlinders heeft de grote weerschijnvlinder een voorkeur voor zout in plaats van zoet. Hij rolt zijn lange tong uit op twee à drie dagen oude kadavers en verse paardendrollen, zo meldt de website natuurbericht.nl.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    de wegen liggen hier bezaait met paardendrollen,vandaar een nieuw leefgebied voor deze vlinder

  • no-profile-image

    akkerbouwer

    en naar roepen dat de landbouw slecht is voor de natuur

Of registreer je om te kunnen reageren.