Home

Achtergrond 191 x bekeken 1 reactie

Winst Shell gekelderd door lagere olieprijs

Oliemaatschappij Shell heeft in het tweede kwartaal onder druk van de sterk gedaalde olieprijs de winst zien kelderen. De nettowinst kwam uit op 2,3 miljard dollar vergeleken met 7,9 miljard dollar een jaar eerder.

De winst valt lager uit dan verwacht. Analisten rekenden gemiddeld op een nettowinst op basis van geschatte actuele kosten van 2,48 miljard dollar. De olie- en gasproductie van Shell in het tweede kwartaal kwam uit op 2,960 miljoen vaten per dag vergeleken met 3,3 miljoen een jaar eerder. Hier werd door analisten gerekend op circa 3 miljoen vaten.
Shell kondigde een dividend over het afgelopen kwartaal aan van 0,42 dollar per aandeel. Analisten gingen uit van 0,40 dollar per aandeel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    eenvoudige plattelander

    Is de "winst" minder meer geworden? Of heeft Shell zijn bekende truc uitgehaald door de winst af te romen en dit over te hevelen naar de rekening reserveringen? Hierdoor "lijdt"de onderneming dus zg verlies!! Het is maar uit welke invalshoek je het wilt bekijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.