Home

Achtergrond 318 x bekeken

Winst Nutreco gehalveerd

Diervoederbedrijf Nutreco heeft de operationele winst in de eerste zes maanden van dit jaar ten opzichte van vorig jaar nagenoeg zien halveren.

De divisie Mengvoer Europa heeft het moeilijk nu er minder vraag naar diervoeding is. De halfjaarcijfers lagen wel in lijn met de verwachting van analisten. De omzet bedroeg 2,13 miljard euro, 8,5 procent minder dan een jaar eerder. Analisten gingen gemiddeld uit van 2,12 miljard euro.

Het bedrijfsresultaat is uitgekomen op 41,6 miljoen euro tegen 82,3 miljoen euro een jaar eerder. Marktvorsers rekenden op 41 miljoen euro. Onder de streep hield Nutreco 13,7 miljoen euro, 72 procent minder dan een jaar eerder, en bovendien iets lager dan de verwachting van analisten.
Nutreco zegt dat de resultaten over het tweede halfjaar meer in lijn zijn met die van dezelfde periode vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.