Home

Achtergrond 167 x bekeken

Wereldwijde productie van peren is gestabiliseerd

De wereldwijde productie van verse peren is na jaren van groei gestabiliseerd.

Dat concludeert het Productschap Tuinbouw (PT) op basis van een marktanalyse van de Europese Commissie. De gemiddelde groei bedroeg 40 procent. China nam het leeuwendeel van de groei voor zijn rekening.

De export van peren groeit nog wel fors. In tien jaar tijd nam die toe met 76 procent. Vooral Argentinië speelt een dominante rol. Overigens blijkt dat export niet voor alle landen even belangrijke is. Zo voeren Japan, China en Korea respectievelijk 0, 3 en 6 procent van hun totale productie uit. Argentinië exporteert 81 procent.

De Europese Unie blijkt netto-importeur voor verwerkte peren. Met name China verhoogde de export naar de EU.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.