Home

Achtergrond 175 x bekeken

Week 28: Prijspeil kuikenmarkt stabiel

De markt van kuikenvlees staat net als de eiermarkt eveneens wat in het teken van de vakantieperiode. Volgens enkele slachterijen en handelaren liggen de bestellingen weliswaar op een heel acceptabele peil, maar de volumes lijken wat af te nemen.

De vraag naar verse kuikendelen loopt op zich redelijk door en doordat er nu wat minder geslacht wordt, sluit het aanbod goed aan bij de lopende vraag. De meeste verse kuikendelen stabiliseren op het huidige prijspeil en daar is men beslist tevreden over.

Zelfs de prijzen van kipfilet stabiliseren, maar deze liggen dus nog wel op een vrij laag niveau. De kuikendrumsticks zouden wat minder ruim beschikbaar zijn, waardoor de prijzen van deze kuikendelen volgens sommige handelaren juist wat in de lift zitten.

De diverse bevroren kuikendelen lopen ook nog steeds goed weg. Er was de laatste tijd vanwege een bijzonder goede vraag ook nogal wat ingevroren product uit voorraad genomen, dus wat dat betreft zijn er inmiddels ook geen extreem grote hoeveelheden meer beschikbaar.

De afzet van kuikenbouten richting Oost Europa is wel wat wisselend. Hier haakt men soms vanwege de vraagprijs af en dat kan wel eens van één eurocentje/kg afhangen. Desalniettemin blijft de prijs van kuikenbouten zo rond de € 1,25 - € 1,30/kg steken en dat is beslist geen slecht prijspeil.

Zowel de notering van de “vrije” kuikenprijzen voor deze week, alsmede de basiscontractprijs voor volgende week, zijn beide niet gewijzigd.
Bron: PVE

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.