Home

Achtergrond 224 x bekeken

'We zien meer Nederlanders op de camping'

Campinghouders zeggen weinig last te hebben van de recessie.

Het aantal boekingen ligt ongeveer even hoog als een jaar geleden. Wel merkt brancheorganisatie Recron dat meer Nederlanders dan vorig jaar de tent opzetten in eigen land. Dit beeld wordt bevestigd door campinghouders uit heel het land.

"Mensen vragen zich hardop af waarom ze naar het buitenland zouden gaan als ze het hier ook leuk kunnen hebben'', zegt Manuela Plaisier van het vakantiepark Eiland van Maurik in de Betuwe. Volgens haar is de recessie vaak het onderwerp van gesprek bij de receptie.

Ook de Amsterdamse camping Zeeburg zag de afgelopen maanden meer Nederlanders dan voorheen. Bedrijfsleider Pepijn van den Heuvel vertelt dat hij het totale aantal gasten met 15 procent zag toenemen. Over de komende maanden is hij nog afwachtend: "dan zijn er altijd veel mensen uit Zuid-Europa en daar komt de recessie nu wel hard aan.'' De Amsterdammer denkt dat door de recessie meer Nederlanders die een paar dagen in Amsterdam verblijven, kiezen voor de camping en niet voor een hotel.

Niet alleen meer Nederlanders, maar ook meer Belgen en Duitsers vieren vakantie in Nederland. Zij bezetten vooral de Nederlandse kustlijn, laat woordvoerster Wanda van Eck van Recron weten. Andere populaire toeristische gebieden zijn deze zomer de Veluwe, Drenthe, Gelderland en Overijssel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.