Home

Achtergrond 503 x bekeken

Wandeling naar Brussel om genetische modificatie

Een groep Duitse activisten loopt van Berlijn via Limburg naar Brussel om te protesteren tegen genetische modificatie van gewassen.

Ze overhandigen verzamelde handtekeningen aan het Europees parlement. Het initiatief 'Genfrei Gehen' is een samenwerking van de biologische sector, consumenten en de milieubeweging. Ze vinden het gebruik van gentechnologie voor de gezondheid van het milieu, de consument en boerenbedrijven onaanvaardbaar.

Gentechgewassen kunnen de gentechvrije en biologische landbouw volgens de deelnemers ongewenst opzadelen met vervuiling door overwaaiend stuifmeel of besmetting van zaaigoed. De biologische sector draait zodoende vaak op voor de kosten van deze vervuiling.

De wandeltocht voert langs de steden Leipzig, Weimar, Marburg en Bonn naar Limburg. In Maastricht, zal Joseph Wilhelm, pionier in de biologische sector en directeur van Rapunzel Naturkost, één van de grootste Duitse biologische bedrijven, uitleg geven over het initiatief.

Verder wordt de film 'Life out of control' van Bertram Verhaag vertoond en zullen brancheorganisatie Biologica en Greenpeace vertellen over de situatie in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.