Home

Achtergrond 197 x bekeken

Wachtlijsten dreigen bij kredietbanken

Gemeentelijke instellingen die burgers in financiële nood helpen, krijgen dit najaar en volgend jaar te maken met een hausse aan hulpvragen door de economische malaise.

Daardoor dreigen lange wachtlijsten te ontstaan en een tekort aan personeel. Dat zei secretaris Aant de Jong van de NVVK, de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, maandag naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf.

Gemeentelijke kredietbanken hebben de eerste zes maanden van dit jaar het aantal hulpvragen al zien stijgen, aldus De Jong. Dat komt niet zozeer door de recessie maar door andere oorzaken. Zo lopen er meer relaties op de klippen waardoor mensen in financiële problemen komen.

De Jong denkt dat de gemeentelijke instellingen daar bovenop dit najaar pas echt worden geconfronteerd met de gevolgen van de recessie. "Mensen worden ontslagen en gaan van werk naar WW en van WW naar bijstand en kunnen daardoor in de schulden raken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.