Home

Achtergrond 288 x bekeken 21 reacties

Vreba-Hoff in problemen door crisis en regels

Agrarische makelaardij Vreba-Hoff, de grootste bemiddelaar voor Nederlandse boeren op de Amerikaanse markt, moet het bedrijf flink aanpassen door de (zuivel-)crisis en de veel strengere milieuregels in de VS.

Dit bevestigt het bedrijf naar aanleiding van onderzoek door het Agrarisch Dagblad. Vreba-Hoff bemiddelt naar eigen zeggen feitelijk al niet meer sinds de laatste Emigraria-beurs vorig jaar. De onderneming is nu druk bezig om de eigen zuivelbedrijven te herstructureren en uitstaande verplichtingen voor lopende projecten na te komen. Daarvoor was verkoop van stukken grond en een herfinanciering nodig.

Vreba-Hoff heeft in het ruim tienjarig bestaan veel Nederlandse boeren aan een nieuw bestaan in de VS geholpen en platteland en melkveehouderij in het Noord-Amerikaanse merengebied een flinke impuls gegeven. De laatste jaren kreeg de melkveehouderij in de VS echter steeds meer te maken met strenge milieuregels, hoge boetes voor overtredingen en protest door burgers. De slechte zuivelmarkt kwam daar nog bovenop.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet zonderland

  typerend is dat agd dezelfde van bakels aan t woord laat, die steeds blijken onwaarheden te verkondigen. we kunnen het niet hard krijgen was veelal het excuus als de krant om opheldering werd gevraagd. maar nee hoor de bron is weer de van bakels zelf wanneer krijgen we de echte waarheid nu is er geen leverancier te vinden in de usa, die nog iets te vereffenen heeft met ze en waar oa het stuk land van was waarover het agd berichtte dit is de verdraaide waarheid het is nog veel erger als dat naieve agd denkt of niet wil weten!!

 • no-profile-image

  h.v.d.zandt@comveeweb.nl

  ik denk inderdaad dat ze meer mensen de agfrond ingewerkt hebben dan geholpen

 • no-profile-image

  doe maar

  Wat denk je van het bedrijf in Nederland. Gaat hard met 1000 melkkoeien. Hoop voor hun dat ze veel gereserveerd hebben, zal nodig zijn.

 • no-profile-image

  qwert

  Wat is het verschil met Nederlands zakenlijkedienstverleners, die beweren dat je kunt financieren tot 5 euro de meter of 2 euro per kg melkquotum.
  Er is geen Vee of Gewas dat die prijzen goed kan maken met rendement.
  Ja al die tijd hebben zij betaald werk.

 • no-profile-image

  aanhanger van de sekte

  Here a few facts: 1-20% of ALL NEW BUSINESSES FAILS, no matter what kind of business it is that is just statistically proven. (look at all the stores closing and not to mention chrysler and GM) 2- About all the bull-shit with the van somerens, the truth is usually somewhere in between both stories from both parties, but since one party is throwing all the mud i am really wondering who's trying to cover his own mistakes. 3- Not to throw mud at other people: , yes lots of farmers are selling out, filing for bankruptcy and if nothing else they are just flat-out pissed of about the economic problems they have. Who to blame? Van Bakel? maybe, but ALL people should look in the mirror first before they point the finger at other people. ( yes: ALL people, me included and everybody else) 3- I am not sure, but for what I am told by a well known cattle sales man did business directly with the previous owner of the dairy they where leasing, so who do we need to throw mud at ? 4- i shouldn't say that because the previous owner probably did not lease the dairy to someone else because he was making to much money himself. 5- I don't work for any newspaper (thank god!!!! I would never want to be involved typing up lies for a newspaper, especially the toledo blade!!) 6- yes, ich sprache ein bishen niederlands en ook wel wat duits, maar woon nu in californie. 7- another fact, if this milkprice stays like this for another month I am going to be looking for a job as well, please everybody, keep your head together and don't let other people talk you down....this is a economic problem that hurts all of us, not something you did wrong.

 • no-profile-image

  MEINE canada

  ook vanuit canada zyn er nogalwat met vanbakel in zee gegaan vaak met wisselend succes men belooft gouden bergen en vanbakel zal alles wel voor je regelen zoals koeien kopen en bouw verguningen dit alles voor een vergoeding van minstens 10 procent maar men vergeet vaak dat je voor emigratie naar amerika de zgn greencart nodig hebt en waar vanbakel dus geen enkele invloed op kan uitoevenen er zijn nogalwat vanbakel klanten die deze greencart na10 jaar nog steeds niet hebben maw dus aw illegaal inamerika verblyven [heel erg gevaarllyk voor je portomone? je kunt t er zo uitgezet worden} zou zeggen als je wil emigreren zoek een goede amerikaanse makelaar en geen vanbakel

 • no-profile-image

  B

  Kun je wel zeggen dat van Bakel boeren nar de bliksem helpt, maar die boeren waren er toch zelf gewoon bij? hun hebben zelf uiteindelijk het laatste woord.

  Natuurlijk heeft van Bakel mooie praatjes, maar dat heeft toch elke verkoper/vertegenwoordiger die zijn product aanprijst?

 • no-profile-image

  some

  TIP: als u engels kunt lezen, koop dan het boek "Trump, never give up" written by donald J. Trump.
  Deze man is een bilionair uit new york city die in kantoor en hotel-gebouwen doet (in het groot - letterlijk in het groot), niet in agrarisch, hoe dan ook zijn boek is zeer inspirerend en als je het mij vraagt dan heeft de van bakel familie dezelde instelling in de grote lijn van het verhaal dan dhr trump.
  "NEVER GIVE UP on things you believe in and DO GIVE UP on complainers and loosers, because they will give you trouble sometime down the road" is een zin uit een van de paragraven in het boek.

  Bedankt, de californier uit europa.

 • no-profile-image

  Wie het weet

  @doe maar gewoon. Zover ik weet zijn ze terwijl ik dit schrijf, in Nederland voor 1500 koeien bij aan het bouwen. Ook moet er een 80 stands buitenmelker gebouwd worden. Het zal toch wel niet zo slecht gaan in Nederland.

 • no-profile-image

  wim

  Waarom nou allemaal fitten op de gebr. Bakel? Er is toch op dit moment niemand die de boel recht kan rekenen in de melkveehouderij?

 • no-profile-image

  gert

  Van Bakel stevent af op een debacle,maar ook veel van zijn klanten

 • no-profile-image

  Ergens

  ze willen voor 2800+ koeien bouwen :)

 • no-profile-image

  Iemand uit de buurt

  Wie hoog vliegt kan diep vallen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat is eigenlijk de reden dat Agrarisch Dagblad iets onderzoekt waar behalve misschien (potentiele) klanten van van Bakel iets aan hebben? Waarom steekt Agrarisch Dagblad deze energie niet in zaken waar de sector wel wat aan heeft?
  Al jaren wachten de sectoren op onderzoeken waaruit moet blijken hoe de margeverdeling in de keten is opgebouwd.Iets waar nu de europese commissie zelfs nieuwsgierig naar is.
  Laat Agd de vraag eens beantwoorden waarom zij niet in staat dit boven water te toveren. Lezers van Agd zouden wel graag bepaalde artikelen lezen uit vakbladen van de supers en tussenhandel. Dit zal wellicht leiden tot meer inhoudelijke discussie's en misschien wel oplossingen. Dit zou beter zijn dat het in overmate plaatsen van artikelen over wakker dier, pvdd en politieke proefballonnetjes, die enkel dienen voor olie op het vuur bij een oververhitte landbouwsector.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  het zijn ondernemers met een geweldige dosis inzet, intelligentie en veel lef, kortom...ik neem mijn petje diep voor hun af..

 • no-profile-image

  gerrit

  precies, melkveehouder!

 • no-profile-image

  goedgelovige

  goed gezien, er zijn meerdere organisties oftewel cooperaties die de boeren massaal naar de bliksum aan het helpen zijn. trouwens de overheid met al zijn regels, die steeds ingewikkelder worden en niet te vergeten de banken doen vrolijk mee. het lijkt wel lang lang ja met de nadruk op lang en groot, LANG LEVE HET GROTE GROOT, en benijdenswaardig het personeel dat voor hun moet werken voor een honger loontje.

 • no-profile-image

  Gestaag maar

  Soms zit het mee, soms zit het tegen.
  Maar groot, groter, grootst kan ook betekenen en dan failliet.
  Moet altijd nog grinneken om de gedachtengang van melkveehouders van 10 tot 20 jaar geleden over de melkgeitenhouderij. Nee, ben je gek moet ik 700 melkgeiten houden om hetzelfde te melken als met 70 tot 80 melkkoeien. Later hoor je dat ze naar de USA gaan om te kijken of het daar interessant is om de melkveehouderij daar voort te zetten. Ja, hardstikke leuk man. Kun je 1.000 melkkoeien houden. Dan ben je echt melkveehouder. Ik kijk dan maar wat voor mij uit, en denk: Wie verkoopt toch die hersenspoelers aan die boeren? Moet een goeie flikkerij zijn. Maar voor wie?
  Dan is het antwoord van de doordouwer: Ondernemen is risico nemen. Zegt de boekhoudkundeleraar: Risico's die je zelf niet kunt dragen moet je verzekeren. Risico's die je zelf kunt dragen mag je nemen. Andere dan hier genoemde risico's kunnen je zakelijk én privé in de armoede doen storten. Tja, probeer daar maar eens een boereninkomen mee te behalen zonder dat je teveel hooi op de vork hebt genomen.

 • no-profile-image

  Salland

  Er zijn daar nog tientallen Nederlandse boeren, wiens vermogen bij Van Bakel inmiddels verdampt is en er nog nooit een nieuw bestaan hebben kunnen opbouwen. Van Bakel is meer een sekteleider waarbij velen door zijn mooie praatjes op het verkeerde been zijn gezet en inmiddels 'ridder te voet zijn'.
  Hierbij zijn tientallen miljoenen Euro's spoorloos verdwenen.

 • no-profile-image

  some

  beste aanhanger van de sekte, ik heb er echt geen moeite mee dat u mijn text copy'ed en paste'ed in een reactie, maar om het nu een sekte te noemen is mischien niet het juiste woord, ik heb er geen moeite mee, noem het hoe je wilt, maar het geeft veel mensen wel de verkeerde indruk.

  hoe dan ook : bedankt voor het her-plaatsen van een goed verhaal !!!!

 • no-profile-image

  wim

  "veel boeren aan een nieuw bestaan geholpen" wordt er geschreven. Ook veel boeren financieel naar de bliksem laten gaan, als je het mij vraagt. Er zijn er nogal wat die graag terug willen, maar dan wel een ervaring rijker en een illusie armer zijn.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.