Home

Achtergrond 199 x bekeken 4 reacties

Voedselbank zegt nee tegen groente

De Nederlandse voedselbanken krijgen zoveel aanbod partijen onverkochte groente dat ze nee zeggen tegen aanbieders.

Volgens initiatiefnemer van de voedselbanken Sjaak Sies is deze situatie niet eerder voorgekomen. "We merken heel goed dat het slecht gaat in de afzet van groente in Nederland. We moeten nee zeggen tegen vooral het aanbod tomaat, paprika en aubergine. Vandaag is ons een partij verpakte witlof aangeboden. Dat laten we wel komen." Volgens zijn partner Clara Sies is het aanbod veel te groot. "We komen echt om in de groente. Het is ook zo met uien en aardappelen."

De Nederlandse voedselbanken laten zich beleveren door The Greenery en Van der Staay. De groente gaan in 18.500 pakketten door heel Nederland. Volgens Sjaak Sies is het aanbod groente schommelend. "Straks in november, december en januari stort het aanbod weer in." Sies zegt zelf bezorgd te zijn over de positie van de Nederlandse handel. "Het is niet in ons belang als het zo slecht gaat met de leveranciers."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jomie

  Misschien een idee om meer goederen richting het noorden te sturen, krijgen ook daar de klanten eens verse groenten in hun pakket

 • no-profile-image

  Anneke

  Leve de vrije wereldmarkt.

 • no-profile-image

  wim

  Misschien kan frieslandcampina ook een hele zooi leveren, is er weer een beetje melk van de markt. Het is overigens niet te hopen dat half nederland straks aanklampt bij de voedselbank met de zeer grote werkeloosheid de er dreigt te komen. Dan zijn we als producent wel heel sosiaal toch?

 • no-profile-image

  Richard

  Dit schijnt met name in Rotterdam te spelen. Andere voedselbanken kennen dit probleem niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.