Home

Achtergrond 269 x bekeken

'Vissen zijn ook dieren'

"Niet alle mensen beseffen dat vissen ook dieren zijn waarmee je voorzichtig om moet gaan. Je kunt ze niet zomaar onder alle omstandigheden kweken.''

Dat zegt hoogleraar dierfysiologie Gert Flik van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Flik heeft samen met onderzoekers uit Wageningen en Utrecht subsidie gekregen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor een onderzoek naar agressie bij gekweekte meervallen, zo maakte de universiteit vandaag bekend.

Meervallen vertonen in kweekvijvers agressief gedrag en kunnen kannibalistisch zijn. Wetenschappers gaan uitzoeken waarom de vissen aan stress lijden en agressief worden en wat daaraan verbeterd kan worden. Tegelijkertijd onderzoeken ethici hoe ze kwekers en consumenten meer begrip voor de vissen kunnen bijbrengen.

De Dierenbescherming en Vissenbescherming zijn bij het onderzoek betrokken, zo meldt de universiteit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.