Home

Achtergrond 164 x bekeken

Vertraging bij subsidies zonnepanelen

De behandeling van subsidieaanvragen op zonnepanelen heeft vertraging opgelopen.

Uitvoeringsorganisatie SenterNovem kan de grote stroom van aanvragen niet aan, zo zei een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken vandaag.

Op 6 april kwam er een subsidiepot van in totaal 88 miljoen euro vrij voor het plaatsen van zonnepanelen. Op de eerste dag werd er volgens Economische Zaken door consumenten enkele keren overtekend, bij bedrijven ging het om 44 keer.

SenterNovem had dertien weken de tijd om te oordelen over de aanvragen, maar is over deze termijn heen gegaan. Economische Zaken stelt nu dat er binnen twee weken voor "de bulk'' van de aanvragen een beschikking komt. SenterNovem, een agentschap van het ministerie, heeft de mogelijkheid om er nog elf weken langer over te doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.