Home

Achtergrond 158 x bekeken

Verkoop laptops piekt na vakantiegeld

Fabrikanten en verkopers van laptops hebben goed geboerd na de uitkering van het vakantiegeld.

In de week dat werknemers de extra uitkering veelal kregen, schoot de verkoop van deze computers met 61 procent omhoog in vergelijking met een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers die GfK Retail and Technology heeft verzameld. De marktonderzoeker heeft in kaart gebracht waaraan consumenten in de detailhandel hun geld hebben besteed in de weken na de uitkering van het vakantiegeld.

In totaal verkocht de detailhandel tussen 19 mei en 26 mei 18.500 laptops. In dit cijfer zijn geen netbooks meegenomen, die ook bezig zijn aan een opmars. Daarvan gingen er bijna 4200 over de toonbank. Een jaar geleden werden deze minicomputers, die rond de 400 euro kosten, nog amper verkocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.