Home

Achtergrond 681 x bekeken

Vele soorten Eucomis voor handen

Van Eucomis is een groot aantal soorten voor handen.

De bloei is dit jaar enigszins aan de vroege kant, met tot gevolg dat er flink wat soorten en cultivars naar de keuring werden gebracht. Cees Breed blies wat dat betreft flink in de bus met onder andere de vrij korte Eucomis Vandermerwei(foto). Bruin getinte bloemen en een fraai gestippeld blad. In de tuin kan deze 'Ananasplant' goede diensten bewijzen, maar voor het overwinteren kan men ze beter naar binnen halen, of van een dik strodek voorzien.

Enorm is de plant van de witte Eucomis pole evansii die Breed showt. De bollen zijn al enkele jaren oud. Met de aantekening van Breed dat dit product ook wel eens onder een andere (verkeerde) naam wordt aangeboden. Mooi is ook Eucomis comosa 'Cornwood' die kleinbloemig is en zeer attractief zijn de donkere stelen en dito bloemen van Eucomos 'Sparkling Burgundy'. Chris van der Salm zette ook deze week weer enkele zaailingen van Eucomis in de keuringszaal en is het al met al een presentatie die aangeeft dat het sortiment Eucomis zeer breed is.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.