Home

Achtergrond 200 x bekeken

Varkens besmet met H1N1 op Australisch bedrijf

Een aantal varkens op een varkensbedrijf in de Australische provincie New South Wales is besmet met de Mexicaanse griep.

Het gaat om de eerste besmetting met het H1N1-virus bij varkens in het land, na besmettingen in Canada en Argentinië. Andrew Spencer, de directeur van varkenshouderijorganisatie APL, stelt dat de varkens door een mens besmet zijn. "Het gaat om een op zichzelf staand geval en de nodige maatregelen zijn genomen. We verwachten dat de besmette dieren volledig zullen herstellen."

In Australië zijn bij mensen al veel gevallen van het virus vastgesteld en de mens-op-dier besmetting komt daardoor niet helemaal uit de lucht vallen. Spencer benadrukt dat de voedselveiligheid niet in gevaar komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.