Home

Achtergrond 208 x bekeken

VWA neemt kaaswagen in beslag

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft vandaag op de markt in Zwijndrecht een verkoopwagen van een kaashandelaar in beslag genomen.

Het aanwezige personeelslid is door de politie aangehouden voor verhoor. De kaashandelaar is al meerdere keren voor de rechter verschenen op verdenking van kaasfraude. Hij zou eigen kaas verkopen onder de naam van gerenomeerde merken. Bij de laatste zitting in mei heeft de rechtbank van Den Bosch besloten dat de handelaar een half jaar zijn bedrijf moet sluiten. Bovendien werd zijn markt- en standplaatsvergunning ingetrokken.

Bij controle door de VWA bleek dat de handelaar toch gewoon op de markt stond met zijn producten. De VWA heeft daarom in samenwerking met de politie de verkoopwagen met inhoud in beslag genomen. De aangetroffen producten worden vernietigd.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.