Home

Achtergrond 179 x bekeken

VS en EU willen handelsconflicten slechten

De Verenigde Staten en de Europese Unie willen, na het slechten van het hormoonvleesdispuut begin mei, ook andere handelsconflicten oplossen.

EU-handelscommissaris Catherine Ashton en VS-handelsminister Ron Krik hebben daartoe gisteren een prioriteitenlijstje opgesteld. Zo willen beide handelsblokken komen tot het opheffen van de extra controles door de EU van langkorrel rijst uit de VS op transgene bestanddelen. Die extra controles zijn destijds ingevoerd omdat bij de Amerikaanse rijst soms sprake was van vermenging met transgene rijstsoorten die in de EU niet zijn toegelaten. Over dit onderwerp wordt de komende weken verder gepraat.

Daarnaast staan de uiteenlopende wetgeving over chemicaliën en het EU-importregime voor bananen op de agenda, naast niet-landbouwgerelateerde zaken als muziekrechten en online gokken. Al in september willen de VS en EU op deze dossiers zichtbare voortgang hebben geboekt.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.