Home

Achtergrond 484 x bekeken

Uitvalspercentage bij Hendrix-leghennen daalt

Leghennenhouders met scharrel- en uitloophennen die voer van Hendrix UTD geven, hebben de uitval in 2008 terug weten te dringen. Dat meldt de mengvoerproducent, die spreekt van een zeer wenselijke trend.

Het gemiddelde uitvalspercentage van Hendrix-klanten met scharrelhennen was in 2008 7,7 procent. Een jaar eerder lag de uitval nog op 9 procent. Bij Freiland-hennen gaat het om een daling van 10,4 naar 8,4 procent. Bij de 25 procent beste bedrijven daalde de uitval ook, maar in mindere mate dan bij het gemiddelde.

Volgens Hendrix hebben de betere resultaten te maken met een verbeterde diergezondheid, wat accountmanagers in de praktijk terugzien. Dit blijkt ook uit een lager voerverbruik per ei en, vooral op scharrelbedrijven, een groeiend aantal eieren per hen.

Het gemiddelde aantal eieren per opgehokte scharrelhen was in 2008 311,9. Bij Freiland-hennen was het gemiddelde 308,4 eieren, terwijl de 25 procent beste bedrijven een gemiddelde van 322,5 eieren realiseerde. Hendrix stelt dat het lagere voerverbruik door scharrelhennen ruim de helft van de stijging van de voerkosten in 2008 compenseert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.