Home

Achtergrond 215 x bekeken

Uitstekende gladiolen in keuringszaal

De wekelijkse bloemenkeuring is dit keer vooral het domein van de gladiool.

Door een aantal inzenders werden voortreffelijke gladiolen ingezonden in het kader van de speciale gladiolenkeuring, waarvan nog enkele edities volgen. Veel nieuwe aanwinsten staan op het podium die zijn ingebracht door Prisma Gladiolen. Stuk voor stuk stevige cultivars met een hoge bloeipotentie.

Het betreft nieuwelingen, dus veelal onder nummer, waaronder de 'smokey kleurige' 03.120.07 (foto). Een heel aparte kleur en een mooie tekening in het hart. Mooi geel is Gladiolus 02.141.05 van Prisma en spierwit nummer 03.027.03 Arris de Rider showt onder andere de stevige veren van de roze Gladiolus 'Greta' en fors is de inzending van J. en P. Snoek. Deze brachten onder andere een collectie korte en kleinbloemige cultivars naar de keuring. Mooi getekend is de bloem van de rode Gladiolus onder nummer Y-629-5. Apart de paarse G. 'Flevo Frizzle'' en uitstekend de kleurcombinatie van de blauw/crème G. nummer U-479-6. Snoek toont ook grotere cultivars, waaronder de mooi witte G. 'Flevo Dancer'. Nijenhuis zette de witte G. 'Snowdown' op het podium en onder andere een lichtgroene zaailing die al weken eerder geshowd had kunnen worden, want deze gladiool staat al drie weken buiten in bloei. Een vroege bloeier dus.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.