Home

Achtergrond 210 x bekeken 1 reactie

Uitlezen van oormerkern werkt nog niet perfect

Het is nog niet mogelijk 100 procent van de elektronische oormerken van schapen en geiten uit te lezen.

Dat meldt Manon Schoone in een rapport over haar stage bij de Productschappen Vee, Vlees en Eieren.

Dat het systeem niet volledig werkt komt door functioneel en fysiek verlies van de oormerken en het niet optimaal werken van readers. Ook zijn er nog problemen met het zweren van de oorwond bij oudere dieren. Dat kan voor problemen zorgen bij het omnummeren. Het ministerie van landbouw heeft aangegeven hier rekening te houden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boudewijn

    En toch gewoon doorgaan. Stel je eens voor dat die dure salarisvreters eens ongelijk hadden. Wanneer alle geld voor onderzoeken en de uiteindelijke uitvoering eens gebruikt werd voor daadwerkelijke gezondheids onderzoeken, waren we waarschijnlijk veel verder geweest. Een sluitend systeem bestaat niet en ziektes voorkomen doe je er ook niet mee, hoogstends met het vingertje wijzen wie de schuldige is.

Of registreer je om te kunnen reageren.