Home

Achtergrond 186 x bekeken 1 reactie

Topman biergigant onder druk vanwege salaris

Directeuren van SABMiller verdienen veel te veel. Dat concludeert Pension Investment Research Consultants (PIRC), dat investeerders adviseert.

Volgens PIRC haalt SABMiller gestelde doelstellingen niet allemaal en hebben de directeuren geen recht op bonussen. Het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller geldt na AB Inbev als de op één na grootste brouwer ter wereld. Topman Graham Mackay verdient 7,1 miljoen euro (6,1 miljoen pond) per jaar waarvan meer dan de helft uit bonussen voortkomt.

Financieel directeur Malcolm Wyman moet rondkomen van 4,2 miljoen euro (3,6 miljoen pond). Volgens SABMiller zijn de bonussen terecht. De firma verloor vorig jaar weliswaar 18 procent aan beurswaarde, maar presteerde van alle Europese brouwers nog het beste.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Doelstellingen zijn tegenwoordig wat anders dan winst maken

Of registreer je om te kunnen reageren.