Home

Achtergrond 359 x bekeken 4 reacties

'Tientallen miljoenen vergoeding entingen Aujeszky '

Het Gerechtshof in Den Haag heeft uitspraak gedaan over de hoogte van het bedrag dat varkenshouders tussen 1993 en 1998 te veel hebben betaald aan de verplichte enting tegen de ziekte van Aujeszky.

De rechter heeft de schade vastgesteld op 50 guldencent per uitgevoerde enting. NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg stelt dat dit bedrag nog vermeerderd moet worden met de wettelijke rente vanaf de dag van betaling en dat de SER dus een miljoenenclaim kan verwachten.

"In de periode van 1993 tot 1998 zijn er jaarlijks tientallen miljoenen entingen uitgevoerd. Dat betekent dus dat het totaal uit te betalen bedrag door de SER aan de NVV-leden in de tientallen miljoenen euro’s loopt." In 2005 besloot de Hoge Raad dat NVV-leden een schadevergoeding moesten krijgen, maar de NVV en de SER werden het niet eens over de hoogte van het bedrag, waarna een commissie van deskundigen zich hierover boog.

Nu de hoogte van de schade bekend is verwacht de NVV dat de langlopende zaak dit jaar afgerond kan worden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  contibutie nvv

  Marco, dat komt omdat de NVV de procedure is aangegaan names hun leden. Lto heeft geen procedure gestart omdat ze zelf bij het overleg hebben gezeten waarbij de tarieven werden bepaalt. Achteraf is dus bewezen (rechtelijke uitspraak) dat lto hun leden heeft opgelicht. Je moet dus niet raar staan te kijken dat lto nu zich in allelei bochten probeert te wurmen om hun zogenaamde onschuld goed te praten.

 • no-profile-image

  Marco

  Waarom geld dit alleen voor NVV-leden dan?Erzijn toch ook Lto varkensboeren die ge-ent hebben.

 • no-profile-image

  bertus

  gefeleciteerd nvv met dit resultaat !

 • no-profile-image

  vanaf nu

  Dat is een leuk bedrag voor de NVV leden. Was ik maar lid geworden..... (maar dat gebeurt nu wel, beter te laat als nooit)

Of registreer je om te kunnen reageren.