Home

Achtergrond 207 x bekeken

Tachtig procent kalveren jonger dan acht maanden

Het overgrote deel van de Nederlandse kalveren wordt geslacht op een leeftijd van acht maanden of jonger.

Bijna 80 procent van het totale aantal kalverslachtingen is nog geen negen maanden. Dat blijkt uit slachtcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de eerste vijf maanden van dit jaar. In die periode werden 457.200 kalveren geslacht die acht maanden of jonger waren, tegenover 127.800 oudere dieren. Dit komt neer op een verdeling van 78 en 22 procent.

De totale productie van kalfsvlees kwam uit op 585.100 kalveren, oftewel 88,7 miljoen kilo kalfsvlees. Dit is een stijging ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2008. Toen werden er 553.600 kalveren geslacht, een toename met 5,7 procent. In kilo's steeg de productie minder sterk, met 4,5 procent.

Het CBS publiceert sinds begin dit jaar de leeftijdsverdeling van vleeskalveren. Dit volgt uit de Europese kalfsvleesdefinitie, die bepaalt dat dieren ouder dan acht maanden in de categorie jong rundvlees vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.