Home

Achtergrond 145 x bekeken

Subsidies voor vergisting en zonnepanelen bijna op

Senternovem geeft 25 ondernemers groen licht om met subsidie uit de Stimuleringsrege­ling Duurzame Energie (SDE) een verbrandings- of vergistinginstal­latie voor de opwekking van elek­triciteit te bouwen.

Daarmee is het plafond van 550 miljoen euro net niet bereikt. Dat blijkt uit cijfers van de uit­voeringsinstantie van het minis­terie van Economische Zaken.

Volgens een woordvoerder zal ook het resterende budget op korte termijn worden gebruikt, omdat een aantal aanvragen nog in de beoordelingsprocedure zit. Het plafond van 180 miljoen voor gas­opwekking is met negen goedge­keurde projecten wel vrijwel uit­geput.

De meeste belangstelling bin­nen de SDE ging uit voor zonne­panelen. Senternovem heeft de afgelopen twee weken bijna 2.500 aanvragen positief beoordeeld. Op de eerste dag van de openstel­ling van de regeling kwamen er zoveel aanvragen binnen, dat een loting noodzakelijk was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.