Home

Achtergrond 201 x bekeken

Soep met extra zout en een waterijsje toe

De eerste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse is een warme dag.

Lopers komen zwetend en met rode hoofden over de finish en toeschouwers verschansen zich onder parasols om de hete zon te vermijden. De horeca langs de route profiteert ervan. IJsjes en drankjes vinden gretig aftrek. Wandelaars eten vooral tomatensoep en als toetje een waterijsje, vertellen horecaondernemers in Elst bij Nijmegen.

Bij restaurant Het Wapen van Elst ging er dinsdagochtend al 250 liter soep doorheen. "Dat vinden veel wandelaars vanwege het zweten het lekkerst om te eten om zo hun zoutgehalte een beetje op peil te houden. We doen er zelfs extra zout doorheen'', aldus medewerkster Sandra van Gelder. Een flinke financiële meevaller is het wandelevenement echter niet, denkt ze. "Wat soep en broodjes, dat is meer een service dan een grote verdienste.''

IJscoboer Praster heeft zijn locatie zorgvuldig uitgekozen. "Ik sta altijd over de helft van de route. Dan is het goed warm en kopen wandelaars en toeschouwers veel waterijsjes'', zegt hij. Vooral de ouderwetse Raket is niet aan te slepen.

Pannenkoekenbakker Hartelust probeert wandelaars nog te verleiden met een speciale Vierdaagsepannenkoek. De 'hutselpannenkoek' in handzame stukjes verliest het ook hier van de soep. "Toch trekt het veel publiek naar ons terras. Het loopt hartstikke lekker vandaag'', zegt de eigenaresse opgewekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.