Home

Achtergrond 349 x bekeken

Sierteeltsector steunt Ride for the Roses

Ook dit jaar stappen Erik Vink, Rick Salman en Gerben Bouma van Twinpack Verpakkingen uit Noordwijkerhout op de racefiets met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Collega’s Marieke van der Vlis en Ed de Rooij rijden met de Twinpack-bus achter het peloton aan voor de broodnodige fysieke en mentale ondersteuning. De 'Ride for the Roses' is een initiatief van zevenvoudig Tour de France winnaar Lance Armstrong, die zelf kanker overwon.

Middels deze wereldwijd georganiseerde fietstocht wordt geld ingezameld voor de kankerbestrijding. In 2008 bracht dit initiatief alleen in Nederland al ruim een miljoen euro op. Nu organiseert de Nederlandse sierteeltsector dit jaar voor de achtste maal de 'Pre Ride for the Roses'. De dag voor de officiële 'Ride for the Roses' vertrekken honderden fietsers uit de sierteeltsector, vanaf de verschillende veilingen in Nederland, voor een rit naar de startplaats van de 'Ride for the Roses'. De zogenoemde 'Pre Ride for the Roses; die inmiddels een fenomeen is geworden, wat blijkt uit de opbrengst van 2008 van maar liefst 208.000 euro. Op zaterdag 30 augustus vindt vanaf veiling Aalsmeer naar de Lingewaard (ca. 175 km) de Pre Ride plaats. De dag erna rijden de 12.000 deelnemers de officiële 'Ride for the Roses' van ongeveer 100 km.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.