Home

Achtergrond 173 x bekeken

Schiphol maakt zich op voor drukste weekeinde

Hoewel Schiphol dit jaar tijdens het drukste weekeinde door de recessie flink minder reizigers verwacht dan normaal, trekt de luchthaven alles uit de kast om het vrijdag, zaterdag en zondag op rolletjes te laten verlopen.

Speciale 'welcome teams' wijzen de weg en staan klaar om vragen te beantwoorden, passagiers kunnen een ijsje halen in de vertrekhallen om de wachttijd te doden en muzikanten vermaken hen met meezingers.

Schiphol verwacht dat tijdens het komende weekeinde 453.000 aankomende, vertrekkende en overstappende reizigers de luchthaven aandoen. Dat zijn er 44.000 minder dan tijdens het drukste weekeinde van vorig jaar. Oorzaak: de recessie en de vliegtaks, die overigens op 1 juli is afgeschaft. De terugval in het aantal passagiers is niet alleen de komende dagen te merken. Tijdens de hele vakantieperiode, in juli en augustus, reizen ongeveer 8,5 miljoen mensen via Schiphol. Vorig jaar waren dat er nog 9,6 miljoen.

De luchthaven zet de komende dagen extra personeel in om de drukte in goede banen te kunnen leiden. Op de parkeerterreinen staan mensen die automobilisten naar een plekje verwijzen en er zijn extra plaatsen om de voertuigen neer te zetten.

Schiphol adviseert de reizigers op tijd te komen vanwege de langere wachttijden. Ook kunnen mensen thuis al inchecken via internet, waardoor ze sneller kunnen doorlopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.