Home

Achtergrond 197 x bekeken

Sarkozy is flauwgevallen

De Franse president Nicolas Sarkozy (54) is vandaag ter observatie in het ziekenhuis opgenomen, nadat hij was flauwgevallen tijdens het hardlopen.

Sarkozy is naar het militair hospitaal Val-de-Grace gebracht, berichtten officiële bronnen. Zijn echtgenote Carla Bruni bevond zich aan zijn zijde. Sarkozy had een probleem met zijn tiende hersenzenuw (nervus vagus), die het lichaam helpt de hartslag te reguleren. Het is niets ernstigs, aldus officiële bronnen.

Sarkozy was aan het hardlopen bij La Laterna, zijn weekendverblijf nabij het Paleis van Versailles buiten Parijs. Een ooggetuige had Sarkozy, omringd door bodyguards, in elkaar zien zakken. Het staatshoofd werd meteen onderzocht door zijn arts en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht voor extra onderzoek.

De jongste uitslagen van het jaarlijkse reguliere onderzoek van Sarkozy's hart en bloedvaten waren normaal. Sarkozy trad aan als president in mei 2007. In oktober van dat jaar lag hij kort in het ziekenhuis voor een keelontsteking.

De president gaat regelmatig hardlopen en fietsen met zijn bodyguards.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.