Home

Achtergrond 202 x bekeken

Ruim 150 besmettingen Mexicaanse griep

Het aantal Nederlanders dat de Mexicaanse griep heeft opgelopen, lag vandaag op 152.

Ruim eenderde van hen kwam in eigen land met het virus in aanraking. De meerderheid liep de ziekte op in het buitenland. Dat blijkt uit informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In Nederland zijn nog geen mensen aan het virus overleden. Een patiënt ligt al enkele weken op de intensive care. Op het moment lijkt het virus zich niet snel te verspreiden. Ook zijn er minder mens-op-mensbesmettingen dan een paar weken geleden. Volgens deskundigen zegt dat niets en kan de situatie zomaar veranderen.

De Mexicaanse griep heerst wereldwijd. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft het virus uitgeroepen tot pandemie. Sinds de uitbraak van het zogeheten H1N1-virus in Mexico en de VS eind april groeit het aantal patiënten nog steeds. Inmiddels zijn bijna 95.000 mensen ziek geworden in meer dan 130 landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.