Home

Achtergrond 145 x bekeken

Rijk helpt prostituees aan nieuw leven

Amsterdam denkt de komende anderhalf jaar twee keer zo veel prostituees te kunnen helpen die uit het vak willen stappen dan voorheen.

Dat is mogelijk door een bijdrage van 1,7 miljoen euro van het Rijk. Met dit geld kunnen 220 vrouwen die bijvoorbeeld slachtoffer zijn van mensenhandel of gewoonweg een andere baan willen, een nieuw leven opbouwen.

Dat bevestigde een woordvoerster van wethouder Marijke Vos (zorg) donderdag naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf. Het Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel (ACM) en het vorig jaar opgerichte Prostitutie en Gezondheidscentrum P&G 292 boden al dergelijke loopbaantrajecten aan. Daarbij krijgen vrouwen ondersteuning op het gebied van onder meer huisvesting, financiën, praktisch functioneren en werk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.