Home

Achtergrond 157 x bekeken

'Relaties VS en Rusland kunnen beter'

Rusland en de Verenigde Staten hoeven het niet overal over eens te worden, maar er is een prachtige gelegenheid de relaties aanzienlijk te verbeteren.

Dit zei de Amerikaanse president Barack Obama vandaag aan het ontbijt met de Russische premier Vladimir Poetin. Obama brengt sinds maandag een driedaags bezoek aan Rusland. De twee leiders zijn in een buitenhuis in Novo Ogarjovo, ten westen van Moskou, bijeengekomen.

Poetin zei dat er door Obama veel hoop is op betere betrekkingen met de VS. "Wij associëren uw naam met de hoop op de ontwikkeling van onze relaties,'' aldus Poetin.

Obama zei tegen Poetin dat die buitengewoon werk heeft verricht als president en premier. Poetin was president van Rusland van begin 2000 tot mei 2008. Recent omschreef Obama Poetin nog als iemand die met zijn voet was blijven haken in de Koude Oorlog.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.