Home

Achtergrond 159 x bekeken

Reiziger met pistool opgepakt op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag een 56-jarige Duitser opgepakt die bij de veiligheidscontrole een geladen pistool bij zich bleek te hebben.

Het wapen zat in zijn handbagage. Hij was op weg naar Aberdeen (Schotland). Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee vrijdag bekendgemaakt. De man gaf wisselende verklaringen over waarom hij het wapen bij zich had. Onderzoek wees verder uit dat hij geen wapenvergunning had en dat het pistool vermoedelijk is gestolen. De Duitser is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft verdachte en wordt ook vervolgd.

Volgens de zegsman van de marechaussee komt het zelden voor dat reizigers met een geladen vuurwapen een vliegtuig in proberen te komen. Het is immers algemeen bekend dat de veiligheidscontroles zeer streng zijn. "Stom is het minste wat je dit kun noemen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.