Home

Achtergrond 160 x bekeken

Rabobank komt met solidere bankpas

Rabobank kampt met een probleem met de bankpassen voor zijn klanten.

De huidige passen kunnen beschadigd raken door stralingen, veelal afkomstig van mobiele telefoons. Daardoor gaan de gegevens op de strip verloren en kan er niet meer met de pas worden gepind. De klanten krijgen waarschijnlijk voor het einde van het jaar een nieuwe bankpas met een zwaardere magneetstrip, die beter bestand is tegen magnetische velden, zei een woordvoerster van de bank donderdag. "Het is een bekend probleem, we zijn bezig met een oplossing.''

De huidige passen raken vaak defect als ze in de buurt van een mobieltje of in een tas met een magnetische sluiting worden bewaard. "We adviseren klanten om dat niet te doen en magnetische velden te vermijden'', aldus de zegsvrouw.
H
et probleem komt volgens Rabobank ook bij passen van andere banken voor en is niet van de laatste tijd. Hoeveel mensen al een nieuwe pas hebben aangevraagd wegens een defect, kon de woordvoerster niet zeggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.