Home

Achtergrond 328 x bekeken 1 reactie

PvdD wil nader onderzoek naar varkensebola

Na de Mexicaanse griep, Q-koorts en vogelgriep is de Partij voor de Dieren (PvdD) ook bevreesd voor varkensebola.

De partij ziet overeenkomsten omdat het in alle gevallen gaat om een infectieziekte die van dier op mens kan overgaan en heeft de ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Gerda Verburg (Landbouw) vandaag gevraagd of zij aanvullend onderzoek willen doen.

De Partij voor de Dieren haakt aan op een artikel in het blad Science waarin wetenschappers hun zorg uiten over de verspreiding van het ebolavirus onder Filipijnse varkens. Vooralsnog is de variant ongevaarlijk voor mensen, maar het zou net als de Mexicaanse griep kunnen muteren, denken de wetenschappers. De ziekte dook in 2008 op en viel op doordat varkens blauwe oren kregen. Ook zes mensen bleken het virus te hebben, maar zij werden niet ziek.

Waarom zou de ziekte zich beperken tot de Filipijnen en zou het virus zich net zo kunnen verspreiden als de Mexicaanse griep, houdt de PvdD de bewindslieden voor. De Tweede Kamerfractie vraagt zich ook af of het verstandig is om reizigers die op de Filipijnen in contact zijn geweest met varkens, preventief te onderzoeken. De fractie wil ook weten of wellicht wordt overwogen de import van varkensvlees uit de Filippijnen te verbieden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    johnvankessel@hetnet.nl

    allemaal bangmakerij. ik hoop dat er in de tweede kamer voldoende lui zitten die daar doorheen prikken. Op de filipijnen gaan ook erge ziektes onder de mensen door maar daar hoor ik die thieme en die onrustveroorzakende media niet over lullen. Ziektes die een mens heeft gaan makkelijker over van mens tot mens dan van dier tot mens. Als het aan thieme ligt zit ieder mens straks in een kooitje aan ht infuus, zo kunnen we gegarandeerd niet ziek worden en lopen straks de varkens en kippen om ons heen.

Of registreer je om te kunnen reageren.