Home

Achtergrond 395 x bekeken 4 reacties

PvdD niet blij met promotie kalfsvlees

De commercial ’Kalfsvlees daar wordt iedereen vrolijk van’, maakt de Partij Voor de Dieren (PvdD) helemaal niet blij.

Tweede Kamerlid Marianne Thieme heeft er woensdag opheldering over gevraagd aan minister Gerda Verburg (landbouw).

Zo vraagt Thieme zich af hoe de kosten voor dit soort campagnes voor kip en kalfsvlees zich verhouden tot uitgaven voor onderzoek naar vleesvervangers. Ook ziet ze niet hoe deze promotie van vlees en zuivel past in de duurzame doelen van het kabinet. Volgens de PvdD is er sprake van promotie van dieronvriendelijk kalfsvlees aangezien ”de jonge dieren al kort na de geboorte bij de moeder worden weggehaald en in kleine boxen op een dieet van kunstmelk worden gezet”.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Demo

  Er moet in de 2e kamer een quotering komen ,over elk soort onderwerp niet meer dan een tweetal vragen per jaar . Het voegd niets toe om steeds maar over de zelfde soort onderwerpen vragen te blijven stellen uit een soort of overtuiging of eigelijk omdat men van andere onderwerpen wereld vreemd is en steeds maar in de media wil komen . Enkele voordelen zouden zijn veel geld besparing ,maar wat het belangrijkste is dat men meer tijd heeft voor echte vragen over problemen.

 • no-profile-image

  lydia heijnis

  als ik de reclamespot zie over het eerlijke kalfsvlees maak ik me verschrikkelijk boos, nl als ik op de weg van hoorn naar enkhuizen ongeveer bij hoogkarspel rijd zie ik aan mijn linkerhand een boerderij met allemaal witte hokjes in de brandende zon met kalfjes De kistkalfjes dus. afschuwelijk.

  gr Lydia

 • no-profile-image

  Jeroen

  Waarom wel vega producten promoten en geen degelijk stukje vlees M.T?
  Kleine hokken? Gewoon de afmeting die men verplicht is, niks anders dan in biologische melkveehouderij.
  Kunstmelk, ach hoeveel baby´s drinken nog aan de borst?
  Weer drukte om niks.

 • no-profile-image

  realist

  Grappig, dieren hebben zelf geen emoties. Ze kennen ook geen spijt en ook geen medelijden. En juist die pvdd tonen emoties, die een normaal mens niet eens snapt. Ik vraag me af hoeveel vegetariers er zijn onder de 1 miljard mensen die elke dag honger hebben ?

Of registreer je om te kunnen reageren.