Home

Achtergrond 176 x bekeken 2 reacties

Project overdekte boerenmarkt met streekproducten

Aan de rand van grote steden moeten overdekte marktplaatsen komen met regionale producten.

Voor boeren betekent dit volgens de initiatiefnemers een betere prijs, terwijl de consument meer begrip krijgt voor de boer. Medio 2010 moet de eerste zogeheten LandMarkt openen. Bij welke stad dat is, is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk zo’n 20 vestigingen komen.

LandMarkt wordt door twee ondernemers ontwikkeld in samenwerking met Blonk Milieu Advies, Transforum, de Vrije Universiteit, Erasmus Universiteit en Wageningen Universiteit. Er komt eerst een consumentenonderzoek en een opiniepeiling onder provinciale bestuurders.
Stedelijke consumenten willen duurzaam geproduceerd voedsel. Ze willen het kunnen proeven en praten met boeren, aldus Astrid van Kleef van innovatiebureau Transforum. Boeren staan op hun beurt dichter bij de consument en kunnen zo beter inspelen op hun wensen.

Lees ook de weblog Goed initiatief

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Weer een mooie klus voor wetenschappers en onderzoekers,wel een mooi idee ,maar vraag niet wat dit onderzoek weer kost ? De Wageningen Universiteit met al die onderzoeken kost de gemeenschap per jaar al 3 miljard Euro zgn. landbouwgeld,allemaal dik betaalde banen !! Dat onderzoek doen ze zgn. voor de boeren

  • no-profile-image

    akkerbouwer

    sjonge sjonge daar moet je echt wageningen voor inschakelen en onderzoek doen, misschien ook graag nog wat subsidie??. Dit soort markten zijn overal in (oost) europa tevinden zgn "groene bazaars"

Of registreer je om te kunnen reageren.