Home

Achtergrond 205 x bekeken 1 reactie

Politie sluit snelweg af om eendjes te redden

De politie heeft gisteravond de A28 ter hoogte van Haren tijdelijk afgesloten om dertien jonge eendjes, die op de snelweg liepen, van de dood te redden. Dat meldde zij vandaag.

De politie had even daarvoor van meerdere automobilisten de melding gekregen dat een moedereend samen met haar jongen de snelweg was opgewaggeld.

Om de beestjes te kunnen redden was de politie gedwongen de snelweg tijdelijk af te sluiten. Daardoor ontstond een korte file. De kuikentjes werden ondertussen door de agenten één voor één in de politieauto gezet. Voor moedereend kwam de hulp te laat. Zij was inmiddels overreden.

De kuikentjes zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn opgehaald door de Dierenambulance. Volgens de medewerkers van de ambulance zijn de diertjes oud genoeg om te kunnen overleven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    meer eenden

    Belastingeld voor zoiets gebruiken, ze zullen morgen wel weer een boer beboeten omdat hij geen 2 handen aan het stuur had. Gelukkig dat de moedereend al kapot is, dan zal dat kleine rotzooi ook wel niet overleven. Vies, vuil, stinkend ongedierte is het. Niet te vreten ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.