Home

Achtergrond 213 x bekeken 1 reactie

Poepende paarden verbannen uit Iers park

Een van de bekendste natuurparken in Ierland heeft menners van paard en wagen de toegang ontzegd.

Er wordt al tijden gesteggeld over het opruimen van de uitwerpselen van de dieren. Zolang er geen "degelijk poepopvangsysteem'' is, mogen de menners niet meer in het park rijden.

In het Killarney nationale park rijden 66 traditionele karren, die worden voortgetrokken door paarden en toeristen rondrijden. "Een nadelig gevolg van het veelvuldige bezoek van de paarden is dat de paden constant vol liggen met paardenpoep'', aldus een woordvoerder van het park dinsdag.

De menners willen de uitwerpselen niet in zakken opvangen omdat hun karren dan niet meer in balans zijn. Volgens het park worden de zakken voor paardenpoep overal ter wereld gebruikt en zijn ze dus veilig.

Het merendeel van de miljoen bezoekers per jaar, betreedt het park te voet. Zij klagen steen en been over de vervuiling van de wandelpaden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    mary hagleitner

    tamelijk controvers,een natuurpark bezoeken en dan zeuren over paardepoep..ik ben er geweest en mij is niet opgevallen dat de paden zò vervuild zouden zijn.......bovendien... kijk eens naar wat wij,mensen,overal een troep maken !!

Of registreer je om te kunnen reageren.