Home

Achtergrond 152 x bekeken

Palingvissers zwaar teleurgesteld in Verburg

"Onbegrijpelijk, onverstandig en onaanvaardbaar.''

Dat vinden de palingvissers van het besluit van minister Gerda Verburg van Landbouw dat de palingvissers dit najaar twee maanden en volgend najaar drie maanden geen paling mogen vangen. Dat moet helpen de palingstand te herstellen.

"Het kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel'', zegt vicevoorzitter Doede Visser van de Combinatie van Beroepsvissers (CvB). De palingvissers hadden een eigen plan opgesteld voor het herstel van de palingstand dat volgens hen veel beter was. Zij wilden 157 ton schieraal uitzetten.

Het vangstverbod is een enorme klap. Het valt in de maanden waarin de vissers het merendeel van hun omzet maken, zegt Visser. De beroepsgroep steekt binnenkort de koppen bij elkaar om te kijken wat zij nu kunnen doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.