Home

Achtergrond 172 x bekeken

Oproep Van der Laan voor gemengd inburgeren

Minister Eberhard van der Laan (Integratie) stuurt 43 gemeenten dezer dagen een brief, waarin hij ze verzoekt om vanaf 1 januari 2010 geen nieuwe gescheiden inburgeringscursussen aan te bieden.

Van der Laan had donderdag telefonisch contact met de verantwoordelijk wethouder in Utrecht. Na het onderhoud wees de minister opnieuw op onderzoek van zijn departement, waaruit blijkt dat het volgens 85 procent van de benaderde gemeenten niet nodig is om mannen en vrouwen apart te laten inburgeren. Ook de Tweede Kamer vindt dat mannen en vrouwen gewoon met elkaar inburgeringslessen moeten volgen.

In een brief aan de commissie Stad en Ruimte schrijft het college van Utrecht donderdag overigens dat de stad geen gescheiden cursussen aanbiedt maar dat spontaan klassen met alleen mannen of vrouwen zijn ontstaan. "Zodra er voldoende personen zijn aangemeld om een klas te vormen, start er een nieuwe groep, en als dat toevallig alleen mannen of vrouwen zijn, kunnen de inburgeringslessen starten en gaan we deze niet uitstellen totdat er iemand van een ander geslacht is aangemeld,'' schrijft het college.

Eerder schreef Van der Laan de Kamer al dat hij bij hoge uitzondering nog gescheiden inburgering wil toestaan als duidelijk is dat hierdoor meer vrouwen uit huis komen en op les gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.