Home

Achtergrond 113 x bekeken

Opnieuw incident met snelheidsmeters Air France

Tijdens een vlucht van Air France tussen Rome en Parijs zijn de snelheidssensoren eerder deze maand kortstondig uitgevallen.

Dat hebben piloten van de luchtvaartmaatschappij gisteren gemeld. De sensoren verschaffen de piloten belangrijke informatie over snelheid, wind en richting. Defecte snelheidsmeters van fabrikant Thales waren volgens Frans onderzoek een van de oorzaken van de crash van een Airbus A330 begin juni, waarbij alle 228 inzittenden omkwamen.

Sinds 2008 zijn meermaals problemen geconstateerd met snelheidssensoren van de elektronicafabrikant. Het incident dat nu naar buiten is gebracht gebeurde 13 juni met een nieuw model, aldus Air France.

Pilotenvakbond SNPL wil van de luchtvaartmaatschappij weten of het laatste incident, dat overigens slechts enkele seconden duurde, vergelijkbaar is met eerdere problemen. Mocht dat zo zijn, dan wil de bond dat de gehele Airbusvloot wordt voorzien van andere snelheidssensoren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.