Home

Achtergrond 175 x bekeken

Open dag ziekenhuizen uitgesteld

De landelijke open dag van de ziekenhuizen op zaterdag 19 september gaat niet door vanwege de toenemende kans op een grieppandemie in het najaar.

Dat maakte de Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vandaag bekend.

Tijdens de open dag zouden 65 ziekenhuizen hun deuren openen voor het publiek. Volgens de NVZ is niet zeker wanneer de pandemie in Nederland zal toeslaan, maar deskundigen denken dat dit na de zomer zal zijn. "In verband met besmettingsgevaar is het onverstandig om dan veel mensen in een ziekenhuis bij elkaar te brengen. Daarnaast kan een pandemie ook medewerkers van het ziekenhuis treffen'', aldus de NVZ op haar website. In dat geval moeten de ziekenhuismedewerkers die niet ziek zijn, zich volledig kunnen richten op de patiënt.

Het aantal gevallen van Mexicaanse griep in Nederland bedroeg twee dagen geleden 211. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt vrijdag nieuwe cijfers bekend. Tot nu toe is van de Europese landen Groot-Brittannië het zwaarst getroffen. Daar zijn ruim 50.000 gevallen geregistreerd.

De NVZ zal een andere datum kiezen voor de landelijke open dag en die bekendmaken op de website www.hetziekenhuiszorgt.nl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.