Home

Achtergrond 170 x bekeken

Omstreden Nederlandse arts in België geschorst

De Wellnesskliniek in het Belgische Genk heeft de omstreden Nederlandse gynaecoloog Rock G. geschorst na klachten over mislukte borstvergrotingen en ernstige infecties.

Dokter Jeff Hoeyberghs van de Genkse kliniek heeft dat vandaag gezegd in de krant Het Belang van Limburg. "Al zijn operaties zijn geannuleerd, de betrokken patiënten wordt een alternatief geboden'', aldus Hoeyberghs.

Hij noemt de aantijgingen tegen G. ernstig, maar wil eerst uitzoeken wat er van klopt. "Rock heeft de betrokken klachten zelf nog niet onder ogen gekregen.'' Gisteren zei een medewerkster van de kliniek in Genk nog dat G. gewoon aan de slag zou blijven.

In Nederland mag de arts van de Inspectie voor de Volksgezondheid voorlopig niet meer opereren. Vorige week moest een Haagse privékliniek waar hij werkte op last van de inspectie de deuren sluiten na klachten over het overschrijden van de regels.

De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en de Orde van Geneesheren in België hebben nog geen klachten over G. ontvangen, zegt een woordvoerder. "Wel volgen we de zaak op de voet.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.