Home

Achtergrond 167 x bekeken

Oké Banaan heeft weinig last van recessie

Agrofair, de importeur van Fair Trade-fruit verwacht dit jaar een lichte stijging van de af te zetten volumes.

Volgens een woordvoerder heeft het bedrijf, onder meer bekend van de Oké Banaan, relatief weinig last van de recessie. In 2008 groeide het bedrijf nog wel, maar minder hard dan verwacht. "Dit jaar lopen de volumes niet drastisch terug."

Agrofair richt zich sinds vorig jaar hoofdzakelijk nog op de retail. Consumentencampagnes zijn stopgezet, zo blijkt uit marktonderzoek van Nielsen Media. "We richten ons niet meer direct tot de consument omdat het Fair Trade-concept bij de consument wel is geland", aldus een woordvoerder. Agrofair ondersteunt supermarkten nu met labelen, verpakkingen en promotie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.