Home

Achtergrond 161 x bekeken

Obama even populair als Bush

De populariteit van de Amerikaanse president Barack Obama is tot onder de 60 procent gedaald. Hij staat nu op 57 procent en is daarmee even geliefd als zijn voorganger George Bush na diens eerste zes maanden in functie.

Van de ondervraagde Amerikanen keurt inmiddels 36 procent het beleid van de eerste zwarte president af, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN vrijdagavond. CNN berekende het gemiddelde van vijf nationale opiniepeilingen. Begin juni stond Obama nog op 62 procent.

Een CNN-analist wijt het verlies aan de mening van de Amerikanen over de manier waarop Obama de economie aanpakt. Een groeiend aantal Amerikanen vindt dat Obama geen helder plan heeft om de problemen van het land op te lossen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.