Home

Achtergrond 137 x bekeken

OPTA geeft grote boete aan spammer

Telecomautoriteit OPTA heeft een persoon die jarenlang ongewenste mails heeft gestuurd voor 250.000 euro beboet.

Voor elke dag dat hij doorgaat met het versturen van spam, krijgt hij een boete van nog eens 5000 euro. Dat meldde de OPTA maandag. De toezichthouder maakte de identiteit van de hardnekkige spammer niet bekend, maar meldde wel dat hij de onderneming Serinco Benelux bestiert. Hij heeft minimaal 21 miljoen mailtjes gestuurd waarin reclame wordt gemaakt voor de website adverterenisgratis.nl. De OPTA heeft daar bijna vierhonderd klachten over ontvangen.

De toezichthouder verklaarde de man al in 2005 te hebben gewaarschuwd voor zijn praktijken. Toch is hij er mee doorgegaan. Sinds 2004 is het verboden om ongevraagde elektronische berichten met een commercieel of ideëel doel te versturen aan consumenten zonder toestemming van de ontvanger.

De OPTA heeft al meerdere keren boetes uitgedeeld aan spammers. De hoogste boete werd in mei 2008 opgelegd, toen twee bedrijven in totaal 510.000 euro moesten betalen voor mails waarin ongevraagd thuiswerk werd aangeboden. Geïnteresseerden konden via een duur 0900-nummer reageren, met als doel om ze zo lang mogelijk aan de lijn te houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.