Home

Achtergrond 211 x bekeken 1 reactie

Nemelco houdt melkprijs juni gelijk

Particulier zuivelbedrijf Nemelco houdt de melkprijs over de maand juni gelijk aan die over mei.

Het betaalt € 22,56 per 100 kilo uit. Dit is de prijs exclusief btw, met aftrek van PZ-heffing en bij een jaarquotum van 550.000 kilo. De prijs per kilo vet is onveranderd € 2,00 euro, de prijs per kilo eiwit is € 4,90.

De gemiddelde melkprijs van Nemelco over het eerste halfjaar van 2009 bedraagt hiermee € 24,05 per 100 kilo.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Melkmuil

    De winkelprijs kan dan ook wel naar € 0,50 per pak van 1 liter. Maar dat is natuurlijk niet waar. Want de handel verdient eraan. De vrachtwagenchauffeur rijdt ook niet voor niks. De vakkenvuller klust ook niet voor een habbekrats. De cassiëre is dagelijks ook niet voor nopjan aan het rammen op de kassa. De winkelruimte én de koeling kosten ook een godsvermogen. De bank wil ook rente en aflossing zien maandelijks. En dan moet je als supermarkteigenaar of franchiser mee betalen aan de formule van de holding en daar ga je financieel niet uit komen met een winkelprijs van € 0,50 per literpak. Dat moeten er minstens € 0,75 zijn.
    Maar dat is dezelfde winkelprijs als in 2007. Hoe kan dat, manneke van CBL? Ja, de melkveehouders zeuren, zeggen jullie. Maar wij vinden dat jullie niet duurzaam ondernemen. Waar moet de verse melk vandaan komen als in Nederland niet meer gemolken wordt, omdat de boeren van de banken maar moeten stoppen. Hé, daar sta je dan met je mond vol witte melktanden.
    Moet er niet aan denken dat de verse melk straks ook uit Brazilië moet komen. Dan ga ik spontaan over op sojamelk of de melk van de geiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.