Home

Achtergrond 166 x bekeken

Negen jaar celstraf voor Holleeder

Het gerechtshof in Amsterdam heeft 'topcrimineel' Willem Holleeder vandaag in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel.

De 51-jarige Holleeder krijgt die straf voor het afpersen van een paar zakenlieden, onder wie de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra, en deelname aan een criminele organisatie. Ook enkele ondergeschikte feiten, zoals bedreiging en mishandeling hebben tot deze straf geleid.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tien jaar cel geëist. Eind 2007 was de rechtbank ook al overtuigd van Holleeders schuld en veroordeelde hem toen eveneens tot negen jaar cel, na een eis van twaalf jaar. Justitie eiste in het hoger beroep een lagere straf vanwege zijn slechte gezondheidstoestand. Holleeder heeft ernstige hartproblemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.