Home

Achtergrond 163 x bekeken

'Mooie eerste wandeldag'

De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse was een "mooie eerste wandeldag''.

Er was door het warme weer wel sprake van flauwtes bij wandelaars. Tien deelnemers werden naar het ziekenhuis vervoerd. Een wandelaar is met succes gereanimeerd. Dat meldde de marsleiding dinsdagmiddag.

Vooral dinsdagochtend was er sprake van aangenaam wandelweer, aldus marsleider Johan Willemstein. De wandelaars voerden het tempo daarom flink op. In de loop van de dag raakten wandelaars flauw. Vermoedelijk speelde uitdroging daarbij een rol, stelt de medische dienst.

De wandelaars gingen in de nacht van maandag op dinsdag om tien seconden over vier van start, tien tellen later dan de bedoeling was. "Dat kwam door een haperend startpistool. De wandelaars mogen daarom vanmiddag tot tien seconden over vijf finishen'', grapte Willemstein.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.